вторник, 11 април 2017 г.

Veterán Ryan Giggs končí kariéru. Za United odohral 24 sezón

Hneď dve veľké správy si dnes pripravil pre svojich fanúšikov Manchester United. Najprv oznámil meno nového manažéra, ktorým sa stal, respektíve po svetovom šampionáte stane Holanďan Louis van Gaal a vzápätí svoje rozhodnutie ukončiť hráčsku kariéru oznámil veterán Ryan Giggs. Štyridsaťročný Velšan zasvätil celú svoju kariéru Červeným diablom, po 963 zápasoch teraz končí…
Práve príchod nového manažéra s Giggsovým rozhodnutím úzko súvisí. Jeden z najúspešnejších hráčov, ktoré kedy Anglicko spoznala, sa totiž stane Van Gaalovým asistentom a túto pozíciu už s aktívnou kariérou skĺbiť nedokáže.Keď v apríli prevzal na posledné zápasy sezóny trénerské žezlo po odvolanom Davidovi Moyes, hlásil, že s hraním ešte nekončí, a v poslednom domácom dueli proti Hullu sa na posledných dvadsať minút poslal na ihrisko. Ako sa teraz ukázalo, boli to jeho posledné minúty v červenom drese.
Třináctinásobný ligový šampión, štvornásobný držiteľ FA Cupu a dvojnásobný víťaz Ligy majstrov oznámil, že kopačky v 40 rokoch definitívne vešia na klinec a plne sa vrhne na trénerskú dráhu. S fanúšikmi aj hráčsku kariérou sa rozlúčil v otvorenom liste:

Няма коментари:

Публикуване на коментар