неделя, 23 юли 2017 г.

Pozor na florbalový Real Madrid. Boleslav myslí na titul

Stúpajú krôčik po krôčiku. Predvlani si prvýkrát siahli na domáci pohár, v minulej sezóne k nemu pridali aj prvenstvo v základnej časti a striebro zo superfinále. Hlad florbalistov Mladej Boleslavi však pretrváva. V novom ročníku chcú to najcennejšie. Titul.

"Myslím, že už v minulej sezóne sme mali najlepší tím. Vyhrali sme takmer všetko, len nie majstrovský titul.Tento rok by som to, všetko 'vymenil práve za titul, "povedal prezident klubu Josef Volf.

Mladá Boleslav už roky konštruktívne buduje silné mužstvo, v ktorom vyniká treba kanonier Jiří Curney alebo kapitán národného tímu Jan Jelínek.

V lete k nim pribudlo ďalšie reprezentačné eso Jan vňaťovú či mohutný bek Petr Krzyžanek. Úradujúci vicemajster majú v aktuálnom kádri dok opy pätnásť (!) Hráčov, ktorí v (ne) dávnej minulosti prešli reprezentáciou.

Keď sa Mladá Boleslav na začiatku septembra chystala na prípravný turnaj do Švédska, tréner usporiadateľského Dalen Urban Karlsson vopred doslova varoval: "Prichádza český florbalový Real Madrid!Boleslav skladá tím z hviezd. "

Tipsport, nový generálny partner súťaže, ktorá od teraz nesie názov Tipsport superliga, síce vidí najväčšieho favorita vo Střešovická Tatranu (2,3: 1), až za neho radí Mladú Boleslav (2,7: 1), avšak na jej stranu by titul mohol přiřknout letné majstrštyk Středočechy.

Práve z tímu posledných majstrov presunuli útočníka vňaťovú, jedného z najviac cenených pravákov v súťaži.

"Prestup do Boleslavi je jeden z mojich najlepších krokov vo florbale aj v živote. Dostal som šancu posunúť sa ďalej a nezostať pri tom, čo som mal v Tatranu, "porovnáva vňaťovú. Vo Střešoviciach skôr živoril, zato Boleslav mu pomohla zohnať zamestnanie aj bývanie.

vňaťovú a spol.začínajú súťaž zľahka: zajtra (19.00) doma proti litvínovskému nováčikovi, za týždeň na pražských Vihoradech, teda proti dvom najväčším outsiderom. Pritom už na začiatku októbra ich čaká prestížne Pohár majstrov, ktorý Mladá Boleslav usporadúva. "Beriem to skôr ako udržiavacej fáze," nezastiera tréner Ján Pazdera, že by bral o niečo silnejší súpera na rozjazd.

Ďaleko klíčovější však bude dojazd. Až na pódium O2 arény?

"Frustrácia z prehry v superfinále už z nás dávno vyprchala. Teraz sa tam chceme vrátiť a konečne získať titul, "plánuje útočník Tomáš Chroust.


Няма коментари:

Публикуване на коментар