петък, 21 юли 2017 г.

Florbalistky Sládečková a Ratajová zlákalo fínskej angažmán

Od budúcej sezóny budú hájiť farby helsinského tímu SB-Pro, ktorý skončil v uplynulom ročníku najvyššej fínskej súťaže na druhom mieste. "Myslím, že mi to pomôže si urobiť na všetko zase trošku ucelenejší obrázok," uviedla na klubovom webe Vítkovíc útočníčky Hana Sládečková. "Nechcela by som tú možnosť premárniť, predsa len sa mi nemusí dariť večne a nerada by som si v budúcnosti vyčítala, že som to aspoň neskúsila."

Slová Sládečkovej potvrdila aj Denisa Ratajová. "Zahraničné angažmán beriem ako veľkú príležitosť.


Dá nám veľa skúseností a posunie nás ďalej, keď ju dobre využijeme.Mimo florbal to bude samozrejme aj veľká životná skúsenosť, "doplnila svoju spoluhráčku Ratajová. "A čo sa týka florbalu, ten fínsky sa vyznačuje ofenzívne hrou celej päťky. Očakávam sport stavky fyzicky náročnejšie florbal a tiež to, že z pozície obrancu sa dostanem do hry viac ako v slovenskej lige. "

Obe vítkovickej florbalistky mali po sezóne ponúk na angažmán viac, zhodli sa však, že je pre klub SB -Pre presvedčil záujem tamojšieho kouča. "Klub SB-Pro vyhral ako z hľadiska kvality tímu, tak vďaka veľkému záujmu trénera, ktorý sa nám snaží vo všetkom vyhovieť," podotkla Sládečková.

"Fínsky tréner prejavil najväčší záujem, teda voľba padla na Fínsko.A využili sme to, že sme túto sezónu mali medzi sebou MIRV (MIRV Laitinen, fínsku florbalistky hrajúci za Vítkovice - pozn. Red.), stavkove bonusy A pobavili sme sa s ňou o tom, "podotkla Ratajová.

Fínsky klub zaujali florbalistky Vítkovíc nielen vďaka individuálnym schopnostiam (obe skončili v hodnotení ankety o českú florbalistky sezóny do piateho miesta - pozn. red.), ale aj vďaka tímovým výsledkom. V predposlednej sezóne vyhrali ženy Vítkovíc domáci titul, v tej minulej skončili druhé vo finálovom turnaji Pohára majsteriek, vyhrali domáci pohár a v extralige vybojovali bronzové medaily.

"Individuálne som mala zatiaľ asi najlepší sezónu, veľmi ma bavila.A rada by som poďakovala spoluhráčkám, je to hlavne ich zásluha, "uznala Sládečková. "Finále v Pohári majstrov je pre nás významný florbalový úspech. Len nás mrzí, že nám extraligovej Superfinále utieklo. Ale sezónu nemôžeme hodnotiť záporne, "vyhlásila Ratajová.

Teraz už budú obe florbalistky usilovať o titul vo Fínsku.

stavkovanie

Няма коментари:

Публикуване на коментар