четвъртък, 20 юли 2017 г.

Serena Williamsová ovládla aj Wimbledon. A má štvrtý titul v rade

Novinári si pre štyri víťazstvá na turnajoch veľkej štvorky za sebou obľúbili pojem "Serena Slam". Williamsovej sa totiž podobný kúsok podaril v rokoch 2002 a 2003, kedy vládla od Roland Garros do Australian Open. Teraz sériu zopakovala.

"Nemôžem uveriť tomu, že mám ďalší Serena Slam," povedala rozosmiata Američanka v interview na kurte pri pohľade na víťaznú trofej. "Chcela by som povedať, že vás milujem. Milujem vás ešte viac, "dodala smerom k publiku.

Serena Williamsová sa wimbledonským triumfom priblížila kalendárnemu Grand Slam, čím by nadviazala na Steffi Grafovou. Nemka všetky grandslamy v sezóne vyhrala v roku 1988.

"Viem o tom, ale nehovorme o tom.V New Yorku si to chcem užiť, "povedala šampiónka.

Keď s a podarí Serene Williamsovej triumfovať tiež na domácom grandslame, dorovná navyše Grafovou v počte titulov. Žiadna žena v modernej ére tenisu nemá najcennejších trofejí viac. A pri pohľade na súčasnú formu svetovej jednotky nemusí byť nedostižná ani Austrálčanka Margaret Courtová s 24 titulmi.

Muguruzaová odohrala bez ohľadu na výsledok životné turnaj, posunie sa do elitnej desiatky svetového rebríčka. A 21-ročná Španielka navyše nastúpila na najslávnejšej tenisový kurt bez známok nervozity.

dvojchybou, dvojchybou a zase dvojchýb.


Podľa prvého geme spíš tréma zviazala Serenina svalnaté ruky.Muguruzaová, silná na returne, premenila štvrtý brejkbal a potom sa po vlastnom podaní radovala z nečakaného vedenia 2: 0.

Za stavu 3: 2 sa podarilo španielskej hráčke do stať zo stavu 15-40, pri ďalšom servírovacom geme Muguruzaové sa stav opakoval. A to už americká favoritka zvládla. bet365 mobil

Hráč a vyrovnanie na 4: 4 oslávila výkrikom, ktorý sa rozľahol po celom All England Clubu. Ďalšie hlasné "Come on!" Vypustila z úst Serena Williamsová po setbolu, ktorý Muguruzaová sama ponúkla prvý dvojchybou v stretnutí.

Potom už to vyzeralo na jasnú záležitosť. Američanka získala dvanásť fiftín v rade, schyľovalo sa k debaklu.Serena Williamsová išla podávať za stavu 5: 1, lenže čistú hrou servis stratila.

V deviatej hre potom predviedla Muguruzaová parádny predstavenie na returne a ženské finále bolo konečne dramatické. Španielka zasa mala tri brejkbal v rade, Američanka je odpálila preč. Vypracovala si aj mečbal, avšak Muguruzaová bojovala bet365 bonus a znížila na 4: 5. Diváci tlieskali, nechali sa bet365 uniesť, kričali do výmen a ocenili 21rokov tenistku.

Lenže v ďalšom geme Muguruzaová neuhrali ani fiftín. Po zvláštnom okamihu neistoty sa začala Serena Williamsová usmievať, potom na londýnskej tráve radostne poskočila.Sympatická Španielka pod bielym šiltom zadržiavala slzy.

bet365 stavky Petra Kvitova na wimbledonskom tróne strieda Serena Williamsová, so strieborným tanierom sa bude fotiť už po šiestykrát.

"Každý deň je mi potešením, keď tu môžem byť, hrať a víťaziť vo Wimbledone. Ó, môj bože! "Jasal legendárny tenistka. Vo svojej reči ocenila aj súperku Muguruzaovou: "Nebuď smutná, túto trofej už čoskoro budeš držať ty, ver mi."

Kolodziejová s Vondroušova tretí grandslam nevyhrajú

Hoci pre český tenis nedopadol tohtoročný Wimbledon v porovnaní s vlaňajškom slávne, do poslednej chvíle žila nádej na úspech.Juniorky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová totiž usilovali po triumfoch v Melbourne a Paríži o tohtoročný tretí grandslam. Lenže vo Wimbledone nevyhrajú. Česká dvojica vypadla v semifinále.

Na úkor dvojnásobných šampióniek a nasadených jedničiek prešli do nedeľného boja o titul turnajovej trojky Maďarka Dalma Galfiová, Fanni Stollarová po výhre 7: 6 a 6: 4. Víťazná séria slovenských junioriek sa teda zastavila na čísle 36.

Vondroušova bola medzi juniorkami vo Wimbledone nasadená ako jednotka aj vo dvojhre, ale prehrala už v 1.kole s domácou Annou Broganovou.

Hingisová vyhrala po sedemnástich rokoch wimbledonskú štvorhru

< p> Švajčiarska tenistka Martina Hingisová po sedemnástich rokoch získala svoj tretí wimbledonský titul vo štvorhre. S Indka Sania Mirzová zdolala ruský pár Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová 5: 7, 7: 6 a 7: 5 a celkovo sedemnásty krát vyhrala grandslamový turnaj.

Hingisová ovládla trávnatý grandslam v roku 1996 s Helena Suková a o dva roky neskôr s Janou Novotnou.V dnešnom finále spolu s Mirzovej vďaka úspešnému tajbrejku dotiahli zápas do tretej sady, v ktorej sa im podarilo stiahnuť náskok súperiek z 2: 5 na 5: 5.

Následne bol duel kvôli šere prerušený a pokračovalo sa približne po dvadsiatich minútach pod zatiahnutou strechou. V dohrávke už Hingisová s Mirzovej dominovali a po zisku servisu súperiek zakončili zápasu čistou hrou. Titul môže tento rok Hingisová zí skať ešte v mixe, v ktorom je vo finále s Indom Leandra Paese.

Murrayho brat neuspel, štvorhru vyhrali Rojer s Tecauem

Najlepší britský tenista Andy Murray musel počas dvoch dní vo Wimbledone prehryznúť ťažkú ​​porážku.Najprv v piatok v semifinále dvojhry podľahol v troch setoch výborne hrajúcemu Rogerovi Federerovi, v sobotu potom v hľadisku podproval staršieho brata Jamieho v súboji o deblový titul.

Murray však po boku Austrálčana Johna Peers padli. Z víťazstva sa raduje Holandsko-rumunská dvojica Jean-Julien Rojer, Horia Tecau po výsledku 7: 6 a dvakrát 6: 4.

Štvrtá nasadená dvojica Rojer, Tecau zohrala s turnajovými Trinástka vyrovnaný duel, ktorý rozhodovali maličkosti.V prvej sade všetci hráči držali svoj servis a rozhodol až tesný tajbrejk 7: 5, v ďalších dvoch setoch potom vždy víťazo m stačilo jediné zaváhanie súperov pri podaní.

"Zistil som, ako je veľmi ťažké sledovať zápas , "povedal Andy Murray, ktorý duel s bratom veľa emotívne prežíval.

satisfakciu sa naopak dočkal Tecau, ktorý sa na štvrtý pokus konečne vo wimbledonskom finále mohol radovať. V predchádzajúcich troch prípadoch v rokoch 2010, 2011 a 2012 so Švédom Robertom Lindstedt neuspeli.

bet 365

Няма коментари:

Публикуване на коментар